Design Week Portland
  • 1937 Tudor kitchen and outdoor living areas in the Grant Park neighborhood.

    home
  • We paired custom built walnut cabinets with paint grade uppers and a beautiful glass backsplash tile.

    home
  • The playful backsplash add to the clean feel of the new outdoor kitchen and carport.

    home
  • The outdoor kitchen extends into the covered entertainment area.

    home
  • The covered dining pavilion overlooks the beautiful outdoor spaces.

    home
  • The dining pavilion provides protection and highlights the beautiful craftsmanship.

    home
  • A fan-shaped deck and stairs wind around the cedar barrel hot tub.

    home

1937 TUDOR, KITCHEN REMODEL AND OUTDOOR LIVING AREAS IN GRANT PARK

This Tudor sits on a hidden lot, and the family living here enjoys the privacy of a tucked-away yard. Our relationship started with our mutual love of a creative approach to making an 80-year-old home feel young again.

KITCHEN

In the kitchen, ARCIFORM created a happy and unique style. Walnut Versatile Wood Products lower cabinets topped with IceStone counters pair with painted upper cabinets and Oceanside Glass backsplash to create a rich but light and breezy space. Diverse functionality and options for seating make this room an inviting heart of the home.

OUTDOOR BARBEQUE AREA AND CARPORT

A couple of years later, ARCIFORM helped make the wonderful back yard part of the living space. We remodeled the existing carport by cladding it in cedar and metal, built an addition for storage, a covered barbecue and an entertainment area. Circular tile by Clayhaus makes a playful backsplash juxtaposed to the simple, modern lines of the architecture.

OUTDOOR DINING PAVILION

Opposite the entertainment area, ARCIFORM built a dining pavilion to protect the family and guests from the elements, as Tudors rarely have covered porches. The yard creates a beautiful setting, rain or shine.

OUTDOOR SEMI-COVERED HOT TUB DECK

As an oasis off the master bedroom, we added a dynamic, fan-shaped deck, roof and stairs around a cedar barrel hot tub and an 8’ tall by 20’ long screening fence. This is where our clients can soothe their aches and pains and enjoy the beauty of the tall evergreens.