Design Week Portland
  • Whole house remodel in 1926 Tudor home.

    home
  • Walnut and painted cabinets add timeless sophistication.

    home
  • Soapstone counters, the soapstone sink look beautiful with the green tile.

    home
  • Bright colors reflect the spirit of the client.

    home
  • The original bathroom was restored.

    home
  • The top of the stairs provides a landing area.

    home

1926 TUDOR-REVIVAL, WHOLE HOUSE REMODEL IN ALAMEDA

Trust, service, support and quality were the attributes this busy family of four was looking for when searching for a company to remodel their beloved 1926 Tudor. They loved their neighborhood and were committed to staying, but knew improvements had to be made. They chose ARCIFORM for our passion and commitment to beautiful, timeless and lasting work. The scope was sizable and involved as much re-use and restoration as it did new features that improved the function of the home while respecting its Tudor charm and the family’s love for color.

KITCHEN

We took up the challenge of creating a larger kitchen with improved flow by reconfiguring the side entry and creating an attractive and functional mudroom area, all within the existing footprint. The smallish kitchen had previously been broken up by a separate eating nook and a hallway. To remedy this, two walls were taken down, a chimney was removed and the doorway to the dining room was repositioned. The centerpiece of this larger and more functional space is a beautiful, freestanding island and a cozy eating nook. The custom cabinetry is by Versatile Wood Products, the counters and integral sink is slate from Oregon Tile & Marble and the beautiful green glass tile is by Ann Sacks.

BATH

We restored the main floor bathroom to its original beauty by cleaning the grout, resurfacing the tub, replacing the faucets and restoring the windows and millwork.

BASEMENT

In the basement, ARCIFORM added an entertainment area by relocating the furnace and ducting. We did earthquake retrofitting, added a bathroom and made the laundry room friendlier by painting the foundation walls and ceiling joists.